Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση του ΠΣΔΑΤΜ για την υποχρεωτική υποβολή αρχείων επίλυσης του τριγωνισμού

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σιγά σιγά συμπληρώνεται το πάζλ της ενημέρωσης για τα θέματα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Ήδη χθες το Τ.Ε.Ε. εξέδωσε κείμενο διευκρινήσεων για το θέμα των αμοιβών, ενώ κάλεσε και το Σύλλογο να εκπροσωπηθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15:00 στο Τ.Ε.Ε. για την επίλυση ερωτημάτων επί του θέματος, τις απαντήσεις των οποίων θα σας γνωστοποιήσουμε μετά το πέρας αυτής.

Σχετικά με την αμοιβή για τα τοπογραφικά, θα πρέπει να επισημανθεί ότι θα προκύπτει, όπως άλλωστε είχε ζητήσει ο Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ., ξεχωριστά από τα άρθρα του Π.Δ. 696/74 που αφορούν τον τριγωνισμό, την πολυγωνομετρία και την ταχυμετρία. Όλα αυτά θα ενσωματωθούν στο αντίστοιχο τμήμα του συστήματος αμοιβών που προκύπτουν για τα αυθαίρετα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν τις συνιστώμενες αμοιβές του Τ.Ε.Ε. που προκύπτουν από το Π.Δ. και να μη ευτελίζουν το επάγγελμα και το παραγόμενο προϊόν.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από τα μέσα της εβδομάδος ο Σύλλογος έχει κάνει παρέμβαση προς το Υ.Π.Ε.Κ.Α. σχετικά με την ανάγκη  ελέγχου της εξάρτησης των τοπογραφικών διαγραμμάτων που συνοδεύουν την αίτηση τακτοποίησης αυθαιρέτων & απαιτούνται στον επικείμενο νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών και ελέγχου κατασκευών.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε απ’ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να εκδοθεί εγκύκλιος από την αρμόδια Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υ.Π.Ε.Κ.Α. βάσει της οποίας θα είναι υποχρεωτική η υποβολή μαζί με το τοπογραφικό διάγραμμα των αρχείων επίλυσης, του τρόπου και των τριγωνομετρικών που επελέγησαν για την εξάρτηση.



Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: