Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΣΔΑΤΜ για την τροπολογία επί του Ν4030/2011

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Σε συνέχεια της συνεργασίας που υπήρξε χθες με το νομικό μας σύμβουλο, εκδόθηκε σήμερα το Δελτίο Τύπου του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. , (συν. 1, συν. 2) εκκινώντας επί της ουσίας τη διαδικασία ανατροπής στην πράξη αυτής της τροπολογίας.

Το σημαντικό είναι ότι ήδη από τη Δευτέρα έχουν ενεργοποιηθεί τα Περιφερειακά – Τοπικά μας Τμήματα και Σύλλογοι στέλνοντας απόψεις και κοινοποιώντας μας δικά τους σχέδια Δελτίων Τύπου, τμήματα των οποίων συμπεριλήφθηκαν στο Δελτίο Τύπου του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 651/77.

Αντιθέτως με όπλο τα όσα προβλέπει ο Ν.651 και οι νόμοι 4014 και 4030 θα αποδείξουμε νομικά ότι πέρα απ’ τα θέλω συμβολαιογράφων και άλλων ειδικοτήτων που αγνοούν την τεχνογνωσία εξάρτησης των τοπογραφικών διαγραμμάτων, το τοπογραφικό διάγραμμα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ανεξαρτήτως των όσων προβλέπονται από την τροπολογία, εξακολουθεί να επιβάλλεται να είναι εξαρτημένο.

Αυτό που ζητάμε από όλους είναι ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος και στοχευμένες – συντονισμένες παρεμβάσεις για την επίτευξη του τελικού στόχου. Τα καλλιστεία στο ποιος θα αντιδράσει εντονότερα αλλά άκριτα και χωρίς στόχευση δεν βοηθούν ούτε τους σκοπούς, ούτε το κύρος του επιστημονικού μας φορέα.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο νομικός μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας της διάταξης, συνεπώς δεν έχει νόημα να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχουμε όμως άλλα όπλα και όπως προαναφέραμε την τροπολογία αυτή θα την ακυρώσουμε στην πράξη.



Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: