Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο 49 - τροποποιήσεις διατάξεων του Ν4030/2011, απόσυρση κατόπιν παρέμβασης του ΠΣΔΑΤΜ της διάταξης για τους παραδοσιακούς οικισμούς

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ψηφίστηκε τελικά χθες το «μεταλλαγμένο» σε σχέση με το πώς μπήκε για ψήφιση και το πώς εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της βουλής άρθρο 49 που αφορά τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4030/2011.

Οι προσπάθειες που έγιναν για την καταψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου έπεσαν στο κενό, αφού για ακόμα μια φορά οι βουλευτές που προσεγγίστηκαν στην πλειονότητα τους δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τι υπέγραφαν και τι ψήφιζαν!!

Η εκτροπή αυτή συντελέσθηκε με προεξέχοντες 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφος μας Α.Τ.Μ. Νίκος Σαλαγιάννης (Βουλευτής Καρδίτσας), τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση μας και θα τα δημοσιεύσουμε στο δελτίο τύπου που θα εκδοθεί. Φυσικά αναμένουμε και από τους κατά τόπους Συλλόγους να φερθούν στους συγκεκριμένους με τον τρόπο που τους αρμόζει.

Το τελικό περιεχόμενο της ρύθμισης δεν έχει καταστεί δυνατό να το έχουμε έως τώρα στα χέρια μας. Σας στέλνουμε το ανεπίσημο κείμενο όπως τροποποιήθηκε, επί του οποίου πιθανά να υπάρχουν λεκτικές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα το έχουμε μέχρι το βράδυ έτσι ώστε να δούμε το τελικό περιεχόμενο των άρθρων 49 (τοπογραφικά βεβαιώσεων), 51 (Εθνικό Κτηματολόγιο) και σε συνεργασία με τους νομικούς μας συμβούλους και το δημοσιογράφο που μας υποστηρίζει επικοινωνιακά να καθορίσουμε το Σ/Κ τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου. Τη Δευτέρα στο Δ.Σ. του Συλλόγου θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πώς πορευόμαστε από τούδε και στο εξής.

Μέσα σ’ όλη αυτή την επίθεση που δέχτηκε άμεσα ή έμμεσα τις τελευταίες μέρες ο κλάδος και το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο παρεμβαίνουμε, επιτύχαμε με συντονισμένες και καίριες ενέργειες την απόσυρση της τροπολογίας που αφορούσε τους παραδοσιακούς οικισμούς και προέβλεπε ομάδα μελέτης από Διπλωματούχους Πολιτικούς, Αρχιτέκτονες και Ηλεκτρολόγους ή Μηχανολόγους Μηχανικούς. Θυμίζουμε ότι επρόκειτο για μια τροπολογία που είχε μπει από το παράθυρο στο σχέδιο νόμου χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση τουλάχιστον του δικού μας φορέα και την οποία εντοπίσαμε λόγω της αδιάλειπτης καθημερινής παρακολούθησης των θεμάτων που εισάγονται στο κοινοβούλιο από τα επιφορτισμένα με το θέμα αυτό μέλη του Δ.Σ.

Μέσα σ’ όλα αυτά οφείλουμε να κατακρίνουμε το χθεσινό άρθρο στη σελ. 3 του καθημερινού Newsletter του Τ.Ε.Ε. βάσει του οποίου οι εκτροπές που συντελέσθηκαν στο άρθρο 49 ήταν βελτιωτικές. Το δημοσιογραφικό αυτό κείμενο αποτελεί όνειδος για την επιστημονική κοινότητα των μηχανικών και ο Σύλλογος μας θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο ΤΕΕ γι αυτό το απαράδεκτο δημοσίευμα, ζητώντας απ’ τη Διοίκηση του να πάρει επίσημη θέση.

Δεν πτοούμαστε από τις τελευταίες εξελίξεις, κόντρα σε όλους και σε όλα ήδη έχουμε πετύχει πολλά, όλοι μαζί θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: