Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Υποδείγματα βεβαιώσεων από το ΤΕΕ σύμφωνα με το Ν4014/2011 και Ν4030/2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Τ.Ε.Ε. εξέδωσε υποδείγματα των βεβαιώσεων, μεταξύ άλλων και για τα αδόμητα. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στο κάτω μέρος των βεβαιώσεων πλέον υπάρχει ο μοναδικός αριθμός ακινήτων με το barcode.

Κατόπιν συνεννοήσεως με τους εκπροσώπους της ολομέλειας των συμβολαιογραφικών συλλόγων, θα υπάρξει σήμερα από μέρους τους ενημέρωση των μελών τους για να μη ζητάνε βεβαίωση ένταξης των τοπογραφικών στο σύστημα του Τ.Ε.Ε. έως ότου αυτό ενεργοποιηθεί και να περιορίζονται μόνο στην επίσημη βεβαίωση και τον έλεγχο των αμοιβών.

Επειδή από τη συνεργασία με τον κλαδικό φορέα των συμβολαιογράφων έχουν ήδη εντοπισθεί φαινόμενα υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων, ακόμα και από Α.Τ.Μ., μη συμβατών με τις προδιαγραφές, σας ενημερώνουμε ότι ο Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ., κατόπιν συνεννοήσεως με τη Διοίκηση του Τ.Ε.Ε. θα κινηθεί πειθαρχικά ενάντια σε όποιον ευτελίζει την επιστημονική και επαγγελματική μας οντότητα υποβάλλοντας μη άρτια τοπογραφικά διαγράμματα.

Το αυτό θα γίνει και για τις περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού που κατά κόρων παρατηρούνται και έχουν οδηγήσει το κόστος σύνταξης εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Πλέον οι δυνατότητες ελέγχου και εντοπισμού τέτοιων φαινομένων υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι ανεκτικότητα σε τέτοιου είδους πρακτικές.    


Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: