Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Hλεκτρονική διεύθυνση αναζήτησης των αεροφωτογραφιών του αρχείου του Ο.Κ.Χ.Ε.

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε από την ημέρα όπου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 4164/2013 που κατήργησε τον ΟΚΧΕ παρατηρείται τεράστιο πρόβλημα με την αναζήτηση και χορήγηση δεδομένων από το αρχείο του Οργανισμού.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. προέβη τόσο σε προφορικές όσο και σε γραπτή παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για την επίλυσή του, υποβάλλοντας μάλιστα συγκεκριμένη πρόταση.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα το σκέλος της διάθεσης δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, όμως τουλάχιστον πλέον μέσα από τη διεύθυνση http://search-okxe.herokuapp.com/ ο κάθε συνάδελφος μπορεί να γνωρίζει τι αεροφωτογραφίες υπάρχουν στο αρχείο του καταργηθέντος Οργανισμού για να ξέρει αν έχει νόημα να αναμένει την χορήγησή τους.

Η Διοίκηση του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. θα συνεχίσει την άσκηση πίεσης για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Εισφορές ΕΤΑΑ

Στο  Δ.Σ. του ΕΤΑΑ  κατά τη τελευταία συνεδρίασή του αποφασίστηκαν τα ακόλουθα :
  1. 1. Η παράταση της προθεσμίας πληρωμής ειδοποιητηρίων για τις ασφαλιστικές  και άλλες εισφορές του Β' εξαμήνου 2013 έως την 15/12/2013 (και επειδή είναι  Κυριακή έως τις 16/12/2013). Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρόταση της Δ.Ε.  του ΤΣΜΕΔΕ και εισηγήθη από την Υπηρεσία για λόγους :
    1. Εξυπηρέτησης των συναδέλφων από αδυναμία πληρωμής τους την  31/10/2013
    2. καθυστέρησης  εκδόσεως των ειδοποιητηρίων από την εταιρεία που  έχει αναλάβει την έκδοσή τους.
  2. Η  μετάθεση της επιστροφής των επιπλέον καταβληθεισών  εισφορών των  συναδέλφων, όσων δηλαδή  πλήρωσαν με τις τότε νέες αυξημένες εισφορές, με τα  ειδοποιητήρια του Α' εξαμήνου του 2014, για λόγους νομικούς και τεχνικούς  της μηχανογράφησης, ως συνυπολογιστική πράξη

 
Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Άμεση ανάγκη επαναφοράς ενός κοινωνικού Αγροτικού Κώδικα, αληθινά ενισχυτικού της οικονομικής ζωής στην Επαρχία


του Νικολάου Σταυριανίδη, Εφέτη Δ.Δ.

Από τον Αγροτικό Κώδικα, που παρά τις πολλές ατέλειες και τροποποιήσεις του, είχε σκοπό την προστασία των αδυνάτων (ακτημόνων, προσφύγων, χηρών κλπ), με την παραχώρηση, κατά κυριότητα , εκτάσεων προς βιοπορισμό, με στόχο την επιβίωση όλων στα χωριά και στην επαρχία εν γένει, περάσαμε στον μνημονιακό νόμο 4061/2012.

Αντί να εκσυγχρονισθούν οι διατάξεις του Αγροτικού Κώιδκα, που άλλωστε έχρηζε κωδικοποιήσεως, καταργείται η δυνατότητα απαλλοτριώσεων όλων σχεδόν των εκτάσεων του Δημοσίου για χάριν των ακτημόνων ή πενομένων Ελλήνων, και δίνεται πλέον η δυνατότητα αξιοποιήσεως μόνο των γαιών που ήδη έχουν υπαχθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ποίας αξιοποιήσεως όμως;

Όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον  δυνατότητα ή και η διάθεση να γίνουν απαλλοτριώσεις για να αποκατασταθούν άνθρωποι που χάνουν τις περιουσίες τους λόγω της οικονομικής κακοδιαχειρίσεως, ή που δεν ευρίσκουν δουλειά στις πόλεις, ούτως ώστε  να επιβιώσουν με γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, αλλά και προβλέπεται ενοίκιο για ό,τι παραχωρείται. Παραχωρείται δε μόνο κατά χρήση!

Επί πλέον, με την μνημονιακό νόμο 4061/2012 προβλέπονται έλεγχοι για εκτάσεις  που παραχωρήσθηκαν για γεωργική ή κτηνοτροφική αποκατάσταση, προκειμένου να αφαιρεθούν απο τα παιδιά αυτών που τις είχαν λάβει, αν αυτά τόλμησαν να μην μείνουν φτωχοί γεωργοί ή φτωχοί κτηνοτρόφοι. Έτσι το Δημόσιο θα μπορεί να κάνει πιό πολλές  παραχωρήσεις κατά χρήσιν και με αντάλλαγμα,  σε... επενδυτές   (βιοκαυσίμων, ηλιακής ενέργειας κλπ).