Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αναδρομικές εισφορές ΤΣΜΕΔΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία όλων ως προς το ύψος των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούμε να πληρώσουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά και μπροστά στον ορυμαγδό και την πανσπερμία φημών για τα τελικά ποσά, η Διοίκηση του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. ζήτησε από το συνάδελφο Περικλή Καραϊσκο, που εκπροσωπεί το Τ.Ε.Ε. και κατ’ επέκταση όλους μας στη Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, να μας δώσει έγκυρα στοιχεία με παραδείγματα για το ποσό των αναδρομικών εισφορών που θα κληθούμε να πληρώσουμε, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο εγγύς μέλλον, καθώς και για τα χρήματα που θα ζητηθούν βάσει της ενδεχόμενης αναδρομικής ισχύος.

Εδώ, έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε τι θα συμβεί εφόσον το προσεχές διάστημα δεν αλλάξει κάτι στις επαφές της Διοίκησης του Τ.Ε.Ε. και του ΤΣΜΕΔΕ με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας & Οικονομικών.

Επειδή τίποτα δεν έχει κριθεί και επειδή μέσω ανεπίσημης ενημέρωσης που έχουμε όσο δεν αποστέλλονται οι λογαριασμοί προς τους ασφαλισμένους δεν τίθεται θέμα ύπαρξης ή μη φορολογικής ενημερότητας ή κάλυψης αναγκών του κλάδου υγείας, συνιστούμε στους συναδέλφους υπομονή και προσμονή μέχρι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων.

Θυμίζουμε επίσης ότι εκκρεμή η προσφυγή των Προέδρων του Τ.Ε.Ε. και του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. ενάντια στην απόφαση του ΕΤΑΑ για αύξηση των εισφορών που έχει προγραμματισθεί να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον προσεχή Μάιο.

Ο Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. θα σας κρατάει ενήμερους για τις όποιες εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι όλα θα κριθούν το προσεχές δίμηνο, γι’ αυτό, έστω και την ύστατη ώρα, όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στο Τ.Ε.Ε., τα Περιφερειακά του Τμήματα και τους Κλαδικούς Συλλόγους στην προσπάθεια ανατροπής αυτών των αδιέξοδων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: