Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ενέργειες διαφάλισης επαγγελματικού δικαιώματος σύνταξης ιδιωτικών τοπογραφικών μελετών - Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο Α.Ε. κ. Απόστολο Αρβανίτη

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση των δικαιωμάτων του κλάδου έναντι φαινομένων αντιποίησης του επαγγέλματος και προς αποφυγή παρερμηνειών διοικητικών πράξεων, η Διοίκηση του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. σε συνέχεια της συνάντησής που είχε με τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο Α.Ε. κ. Απόστολο Αρβανίτη, απέστειλε επιστολή σχετικά με το θέμα των τοπογραφικών διαγραμμάτων που υποβάλλονται κατά τη σύνταξη και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου.

Από την επαφή που υπήρξε προέκυψε η διάθεση της Διοίκησης της Κτηματολόγιο Α.Ε. για άμεση αποσαφήνιση του θέματος, έτσι ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον ούτε ένας συμβολαιογράφος που να ισχυρισθεί ότι δεν κατάλαβε ή δεν γνώριζε το ποιοι και μέχρι ποιο βαθμό έχουν δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Αυτό που πλέον πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, είναι ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων μας επαφίεται σε όλους εμάς. Κανείς δε θα μας χαριστεί, κανείς δε θα παλέψει για το δίκιο μας, αν εμείς παραμένουμε ανενεργοί.

Γι’ αυτό σας καλούμε όλους, εφόσον υποπέσει στην αντίληψή σας η οιαδήποτε στρέβλωση στον τομέα της σύνταξης και υπογραφής τοπογραφικών διαγραμμάτων, να ενημερώσετε αμέσως το Σύλλογο ώστε να παρέμβουμε νομικά.

Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: