Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση σχετικά για τις πιθανές επικείμενες αυξήσεις εισφορών

 Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επειδή πολλοί ρωτάνε σχετικά με την πανσπερμία φημολογιών για υπέρογκες αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ και επειδή έχει δημιουργηθεί μια εύλογη ανησυχία επ’ αυτού, παραθέτουμε από την πρώτη επίσημη γραπτή ενημέρωση του Προέδρου του Τ.Ε.Ε. συναδέλφου Χρήστου Σπίρτζη αποκλειστικά και μόνο τα αποσπάσματα που αποσαφηνίζουν το συγκεκριμένο θέμα.  Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Προέδρου του Τ.Ε.Ε. είναι αναρτημένο στο site του Τ.Ε.Ε.

Σας κοινοποιούμε επίσης και πρόσθετες πληροφορίες που μας απέστειλε ο συνάδελφος Λευτέρης Μπακοπάνος.
  1. ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΡΘΡΟ-44-ΛΟΙΠΕΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΑΙ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ-ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
  2. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΥΠ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γραπτή ενημέρωση του Προέδρου του Τ.Ε.Ε.:

 Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ


«...Προς ενημέρωση των συναδέλφων, οφείλουμε να τονίσουμε ότι από το καλοκαίρι το ΤΕΕ όχι μόνο έχει εναντιωθεί σε ότι προβλέφθηκε στο Μεσοπρόθεσμο, αλλά έχει προχωρήσει σε πλήθος ενεργειών για να μην εφαρμοστούν οι προβλέψεις...»


«...Είναι γνωστό σε όλους ότι οι αυξήσεις των εισφορών, για να εφαρμοσθούν, πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, έπειτα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι επίσης γνωστό ότι το ΤΕΕ και η Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο για τη μη εφαρμογή των αυξήσεων...»


«...Είναι γνωστό ότι οι αυξήσεις δεν είναι της τάξης του 94-96%..., μιας και οι μετά την 1/1/93 ασφαλισμένοι, ανεξάρτητα από το χρόνο ασφάλισης τους θα ανέβουν μια ασφαλιστική βαθμίδα και όχι πέντε.. βέβαια το ΤΕΕ διαφωνεί έστω και για €1 αύξηση των εισφορών....»


«...Οι αυξήσεις, αν τελικά εφαρμοσθούν, όπως προβλέπεται απ’ το Μεσοπρόθεσμο, θα ανέρχονται στο 23% για τον Κλάδο Κύριας Σύνταξης και απομειώνονται ως το 5% για τους μετά την 1/1/1993 ασφαλισμένους και 2% για τους παλαιότερους. Δεν έχουν προβλεφθεί για τους υπόλοιπους Κλάδους Ασφάλισης αυξήσεις (ειδικός λογαριασμός, κλάδος υγείας, κλπ). Το ΤΕΕ, ξεκάθαρα, έχει διαμηνύσει στο Υπουργείο ότι οι αντιδράσεις των Μηχανικών και του ΤΕΕ δεν θα αφήσουν να εφαρμοσθεί καμία αύξηση στους ήδη πληγέντες Μηχανικούς σε όλες τις δράσεις τους, στην απασχόληση, στη φορολογία, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό...»


 Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ


«...τα αποθεματικά του Ταμείου, εδώ και δεκαετίες, δεν ανήκουν στη διαχείριση του Ταμείου και αποτελεί πάγιο αίτημα του ΤΕΕ η αποδέσμευση τους όπως, επίσης, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται, πως η διαχείριση των αποθεματικών και η αγορά ομολόγων γίνεται με το Νόμο 2469 του 1997..υπάρχουν δύο τουλάχιστον Επιτροπές για νομική διεκδίκηση της αποδέσμευσης των αποθεματικών και της μη ένταξής τους στο «κούρεμα»...»


«...η προσπάθεια γίνεται τόσο από το ΤΕΕ όσο και σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τους υπόλοιπους Φορείς, τα μέλη των οποίων είναι ασφαλισμένα στο ΕΤΑΑ,.. το θέμα των αποθεματικών είναι θέμα που θα αντιμετωπισθεί συνολικά και στη διαπραγμάτευση όχι μόνο των Φορέων με την Κυβέρνηση, αλλά και της Κυβέρνησης με τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο...»


Γ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ


«...για τον κλάδο ειδικών Παροχών, που τόσα χρόνια δεν υλοποιήθηκε, υπάρχει πρόταση και διαπραγμάτευση με το Υπουργείο, ώστε οι πόροι που άδικα πήγαιναν στον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτήσουν τον Κλάδο Ειδικών παροχών...»

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ή νέα πληροφόρηση θα σας κρατάμε ενήμερους.


Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: