Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Δημόσια διαβούλευση του Σχέδιου Νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών»

Από χθες το απόγευμα και μέχρι την 8η Αυγούστου (23:59) βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών». Στη διαβούλευση μπορείτε να συμμετέχετε μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/minenv/?p=2541

Όπως μπορείτε να δείτε τόσο από τα συνημμένα κείμενα όσο και στο διαδικτυακό τόπο της διαβούλευσης στο άρθρο 9 του σχεδίου νόμου περιλαμβάνεται η υποχρέωση σύνταξης, για κάθε άδεια, εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος.

Η θετική αυτή εξέλιξη, που αποτελούσε διαχρονική απαίτηση του κλάδου, επετεύχθη κατόπιν  προσπαθειών και διαβουλεύσεων που υπερβαίνουν χρονικά τη θητεία μιας Διοίκησης του  Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. και βρίσκεται λίγο πριν την υλοποίηση της χάρης και στη συνδρομή της Διοίκησης του Τ.Ε.Ε. και στην αναγνώριση από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι εν έτη 2011 δεν μπορεί ακόμα τα τοπογραφικά να συντάσσονται στον «αέρα».

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στη διαβούλευση και, πέραν των όποιων παρατηρήσεων έχει να κάνει, να στηρίξει θετικά την υποχρεωτική σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα μιλάμε για σχέδιο, οπότε είναι κρίσιμο μέχρι την υλοποίηση του να είμαστε σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: